Щрудел от ябълки и моркови

щрудел ябълки

необходими продукти:

  • кори за баница – аз използвах от дебело разточените кори – 3 броя
  • 4 ябълки
  • 2 моркова
  • 1 ч.л канела
  • 5 ванилии
  • 150 гр. кафява захар
  • масло – разтопено за намазване на корите
  • пудра захар за поръсване

Настъргваме ябълките и морковите на ренде. Добавяме всички останали продукти и разбъркваме. Намазваме всяка една от корите с масло. Разделяме сместа на три равни части за всяка една от корите,  разстиламе и навиваме на руло. Слагаме в тавата хартия за печене. Печем на предварително загряна фурна на 180 градуса /или преценете сами в зависимост от фурната ви/. Преди да се изпече напълно извадих тавата и намазах корите отгоре с масло и пак поставих във фурната. Това може да направите и преди да сложите да печете щрудела. Сервираме поръсен с пудра захар или без в зависимост от предпочитанията ви и от усещането за сладост🙂. Стана много вкусен. 

ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел
ябълков щрудел

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s