торта крем НУТЕЛА

DSC_0339_re

Бърза и лесна торта, която не изисква никакви специални умения, нито кухненски уреди. Няма да се впускам в подробни обяснения ще напиша само продуктите и ще дам линк към рецептата, която заимствах от Ина🙂. 

DSC_0339_re
необходими продукти:
За блата:
  • 1 и 1/4 ч.ч. брашно
  • 14 с.л кафява захар
  • 6 с.л. натурално какао
  • 1 и 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1 и 1/4 чаена лъжица бакпулвер
  • щипка сол
  • 2 яйца, на стайна температура
  • 140 мл. кисело мляко
  • 75 мл. олио или масло (аз сложих масло)
  • 140 мл. прясно, горещо кафе
  • 5 пакетчета ванилия
DSC_0313_reнеобходими продукти за крема:
  • 1 голяма кутия маскарпоне
  • 5 супени лъжици нутела или колкото искате на вкус и сладост

– Смесвате продуктите така както са дадени последователно до получаване на еднородна смес. Слагате хартия за печене във формата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 – 45 мин. След това оставяте напълно да се охлади. Приготвяме крема през това време, за който не е нужно нищо друго освен да смесим сиренето и шоколада. Като изстине блата разрязваме на две части. Намазвам с крема и украсявам по желание. Много вкусна става като престои малко и попие от крема. 

products needed:

  • 1 and 1/4 cup flour
  • 14 tablespoons brown sugar
  • 6 tablespoons natural cocoa
  • 1 and 1/4 teaspoon of baking soda
  • 1 and 1/4 teaspoon baking powder
  • pinch of salt
  • 2 eggs, at room temperature
  • 140 ml. yogurt
  • 75 ml. cooking oil or butter
  • 140 ml. fresh, hot coffee
  • 5 vanillas

products needed for the cream:

  • 1 large box mascarpone
  • 5 tablespoons Nutella or whatever you want to taste and sweetness

–  Mix the product as given in succession until a uniform mixture. Put the baking sheet in the form. Bake in a preheated oven at 180 degrees for about 40-45 minutes then leave to cool down completely. Prepare the cream during this time that you do not need nothing but cheese and chocolate mix. As cool swamps cut into two parts. Cream and decorate as desired. Very tasty as it stays a bit and absorb the cream.

DSC_0332_re

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s